Carports

We nemen je mee op een reis door de wereld van de carports.

Lees verder

We bespreken de voordelen en nadelen van verschillende materialen, geven tips voor het bouwen van een prefab carport overkapping en vertellen je alles wat je moet weten over bouwvergunningen.

Wil je zelf een moderne carport bouwen? In deze uitgebreide gids leggen we je stap voor stap uit hoe je een prefab carport kunt installeren. We zullen ook antwoord geven op enkele veelgestelde vragen, zoals: Welke materialen zijn het beste? Is een bouwvergunning nodig? En wat zijn de kosten?

Wil je jouw oprit een moderne uitstraling geven? Kies dan voor een van onze stalen carports. Of je nu een dubbele carport nodig hebt voor meerdere auto’s of een grote carport met extra opslagruimte, wij hebben de oplossing voor jou in huis. Combineer jouw carport met een schuur voor nog meer functionaliteit. Onze carport bouwpakketten zijn eenvoudig te installeren en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Lees minder

Toont alle 21 resultaten

Wist je dat een moderne carport de levensduur van je auto met wel 10 jaar kan verlengen?

Een auto carport is een praktische overkapping voor je auto. Het biedt bescherming tegen weer en zon, en zorgt ervoor dat je auto droog en schoon blijft. In deze blogpost bespreken we de voordelen van een carport en waar je op moet letten bij het kopen van een carport.

Voordelen van een carport

  • Bescherming tegen weer: Een carport beschermt je auto tegen regen, sneeuw, hagel en vallende bladeren, ter voorkoming van schade aan de lak en andere onderdelen van je auto.
  • Bescherming tegen zon: De zon kan de lak van je auto aantasten en het interieur opwarmen. Een carport zorgt voor schaduw en houdt je auto koel.
  • Droog in- en uitstappen: Met een carport stap je altijd droog in en uit je auto, ongeacht het weer.
  • Extra opbergruimte: Je kunt de ruimte onder de carport gebruiken om bijvoorbeeld fietsen, tuinmeubelen of gereedschap op te bergen.

Hoe Kies je een Carport aan Huis? Hou rekening met deze praktische overwegingen:

  • Afmetingen: Kies een carport met de juiste afmetingen voor je auto. Houd rekening met de lengte, breedte en hoogte van je auto.
  • Materiaal: Carports zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, hout en staal. Aluminium is een licht en onderhoudsarm materiaal, hout is een natuurlijke en duurzame optie, en staal is een sterke en stevige optie.
  • Dakbedekking: Je kunt kiezen voor een plat dak van polycarbonaat of glas. Polycarbonaat is een licht en slagvast materiaal, glas is dan weer een stijlvolle en transparante optie.
  • Extra opties: Er zijn verschillende extra opties verkrijgbaar voor carports, zoals zijwanden, zonwering en verlichting.

Het Bouwen van een Prefab Carport: Stapsgewijze Gids

Het zelf bouwen van een prefab carport op maat is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Met de juiste voorbereiding en materialen is het een klus die je met een beetje handigheid prima zelf kunt klaren. In deze gids leggen we je stap voor stap uit hoe je een prefab carport kunt bouwen.

Stap 1: Kies het juiste type carport Prefab carports zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en staal. Denk na over de stijl die bij jouw woning past en het budget dat je hebt. Ook de afmetingen zijn belangrijk: zorg dat de carport garage groot genoeg is voor je auto(s) en eventueel extra opslagruimte. Je kan de carport zowel tegen, als los van het huis plaatsen.

Stap 2: Vergunning aanvragen Voordat je begint met bouwen, is het belangrijk om na te gaan of je een bouwvergunning nodig hebt. De regels hiervoor verschillen per gemeente. Neem contact op met jouw gemeente voor meer informatie.

Stap 3: Bereid de ondergrond voor De ondergrond waar de carport op komt te staan, moet vlak en stevig zijn. Verwijder eventuele oneffenheden en zorg voor een goede waterafvoer.

Stap 4: Monteer de onderdelen De meeste prefab carports worden geleverd met een duidelijke montage-instructie. Volg deze instructies zorgvuldig op. Begin met het monteren van de palen en vervolgens de dakconstructie.

Stap 5: Bevestig de dakbedekking De dakbedekking wordt meestal geleverd als platen die je op de dakconstructie bevestigt. Zorg voor een goede overlap tussen de platen om lekkage te voorkomen.

Stap 6: Monteer de zijwanden (optioneel) Als je gekozen hebt voor een dichte carport met zijwanden, monteer je deze als laatste.

Stap 7: Afwerking Na de montage kun je de moderne carport naar wens afwerken. Denk aan het schilderen of beitsen van houten onderdelen.

Metalen versus houten carports: welke is duurder?

  • Houten carports: Kunnen een warme en natuurlijke uitstraling geven, maar vereisen meer onderhoud (in zwart of een andere kleur schilderen, beitsen) en kunnen op de lange termijn duurder uitvallen door deze onderhoudskosten.
  • Metalen carports: Zijn vaak robuuster, onderhoudsarm en hebben een langere levensduur. Echter, de initiële prijs is vaak hoger.
  • Beide hebben zowel standaard als luxe carports uitvoeringen.

Wat zijn metalen carports en hoe worden ze gemaakt?

Carports van metaal zijn constructies die voornamelijk gemaakt zijn van staal of aluminium. Ze bieden een stevige en duurzame oplossing om uw auto onder te zetten. Door hun robuuste karakter zijn ze bestand tegen verschillende weersomstandigheden gaan ze lang mee.

Hoe worden ze gemaakt? Het productieproces van een metalen carport begint meestal met het ontwerpen van een frame. Dit frame wordt gemaakt van profielen die aan elkaar worden gelast. Vervolgens wordt het frame verzinkt om roestvorming tegen te gaan. Daarna wordt de dakbedekking aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld van polycarbonaat of glas zijn. De keuze van het materiaal is afhankelijk van de gewenste lichtdoorlatendheid en isolatie.

Metalen carports worden vaak in prefab onderdelen geleverd, waardoor de montage op locatie relatief eenvoudig is. De onderdelen worden op de gewenste plek aan elkaar bevestigd en vervolgens wordt de carport afgewerkt.

Wat zijn houten carports en hoe worden ze gemaakt?

Houten carports zijn overkappingen die voornamelijk gebouwd zijn van hout. Ze bieden een natuurlijke en warme uitstraling en passen vaak goed bij tuinen met een landelijke of klassieke stijl.

Hoe worden ze gemaakt? Het productieproces van een houten carport begint met het zorgvuldig selecteren van het hout. Populaire houtsoorten voor carports zijn bijvoorbeeld Douglas, Lariks en Redwood, vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Het hout wordt op maat gezaagd en geschaafd om de verschillende onderdelen van de carport te maken. De dragende constructie bestaat meestal uit palen en balken. Hierop wordt de dakconstructie bevestigd. Als dakbedekking wordt vaak hout shingles, dakleer of een andere waterdichte laag gebruikt.

Houten carports kunnen zowel in prefab elementen als op maat worden gemaakt. Bij prefab carports worden de onderdelen in de fabriek geproduceerd en vervolgens op locatie gemonteerd. Bij maatwerk carports wordt de carport volledig op maat gemaakt en ter plaatse gebouwd.

Om de levensduur van een houten carport te verlengen, is het belangrijk om het hout regelmatig te behandelen met een beschermende laag, zoals beits of verf.

Is een bouwvergunning nodig voor een carport?

Of je voor het plaatsen van een carport een bouwvergunning nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren en verschilt ook nog eens per gemeente.

Over het algemeen geldt dat voor kleinere, vrijstaande carports vaak geen vergunning nodig is. Deze vallen dan onder de categorie ‘klein bouwwerk’. Echter, als de carport aan de woning wordt vastgemaakt, als deze erg groot is of als er sprake is van bijzondere omstandigheden (bijvoorbeeld in een beschermd dorpsgezicht), kan er wel een vergunning vereist zijn.

Wat zijn belangrijke factoren:

  • Afmetingen: Hoe groter de carport, hoe groter de kans dat een vergunning nodig is.
  • Hoogte: Als de carport hoger is dan een bepaalde norm, kan een vergunning verplicht zijn.
  • Locatie: De locatie van de carport ten opzichte van de woning en de erfgrens speelt een rol.
  • Bestemmingsplan: Het bestemmingsplan van de gemeente bepaalt welke bouwwerken zijn toegestaan.

Wat te doen:

  • Neem contact op met de gemeente: De gemeente kan je het beste informeren over de specifieke regels die in jouw situatie gelden.
  • Vraag advies aan een aannemer: Een aannemer heeft ervaring met het aanvragen van bouwvergunningen en kan je hierbij adviseren.

Kortom: Het is altijd verstandig om vooraf goed na te gaan of je voor het plaatsen van een carport een bouwvergunning nodig hebt. Door contact op te nemen met de gemeente voorkom je onaangename verrassingen

Reikia pagalbos?

WINKELTAS 0

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (gebruiksdoel, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). We nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).